Glutenfri rabarber "paj"
ca 9 stjälkar späd rabarber
muscabadosocker
smör
kokos
vaniljvisp
brunt semnapsfrö
Sätt på ugnen - varmluftsugn 195 grader
Ta fram en ugnsfast form ca 15x25 cm. Smörj den med smör och strö rikligt med kokos i botten så det täcker.
Skär rabarbern i 1 cm bitar. Lägg i ca 3 cm tjockt.
Strö över muscabadon (oraffinerat råsocker från Filipinerna, importör North & South Fair Trade AB, säljs bl.a. på Globalen i Uppsala). Muscabado kan ersättas med muscavado.
Sen ett lager potatismjöl som halvtäcker rabarbern.
Så ytterligare ytterligare ett lager muskabado på toppen.
Lägg på några klickar smör.
Låt smälta ihop i ugnen ca 15 min.
Servera vaniljvisp till.
Strössla LissEllas bruna senapsfrön över vaniljvispen.
Ät och njut!
Tillbaka |